Οι τσάντες σήμερα είναι αντικείμενα στενά συνδεδεμένα με το γυναικείο κυρίως φύλο. Απαραίτητες για τις κυρίες, είτε για πρακτικούς λόγους είτε για λόγους εμφάνισης και διαμόρφωσης στυλ. Βέβαια συχνά παραβλέπουμε ότι όλοι οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε τσάντες. Μαθητές και φοιτητές για να λύσουν τα ίδια πρακτικά προβλήματα, επαγγελματίες ή απλά ταξιδιώτες, εκπρόσωποι του αντρικού φύλου επίσης έχουν παρόμοιες ανάγκες.


Δεν θα πρέπει λοιπόν μια έρευνα αγοράς για τη συγκεκριμένη κατηγορία να απασχολεί μόνο τις γυναικείες τσάντες. Πολλοί από μας πρόκειται να χρειαστούμε σε κάποια περίσταση μια τσάντα. Τότε υπάρχει ένα μικρό θέμα - πρόβλημα που προκύπτει από τη δυσκολία να επιλέξουμε το σωστό είδος, σχέδιο ή χρώμα με βάση τα σωστά κριτήρια, αφού η ποικιλία στο εμπόριο είναι πολύ μεγάλη.

1. Τσάντες - σακίδια πλάτης
Είναι μάλλον το γνωστότερο είδος αφού όλοι οι άνθρωποι σε κάθε περιβάλλον είναι υποψήφιοι χρήστες τους. Ο τρόπος κατασκευής τους είναι τέτοιος ώστε να βοηθάει το κουβάλημα αγαθών και να αφήνει τα χέρια ελεύθερα. Είναι οι αγαπημένες στην καθημερινότητα μαθητών - φοιτητών αλλά ταξιδιωτών ή ανθρώπων που ασχολούνται με χόμπι. Η επιλογή του σωστού μοντέλου είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να αγοράσουμε την κατάλληλη τσάντα και κυρίως να τη φοράμε σωστά, για να αποφύγουμε πόνους και τραυματισμούς σε μέση και πλάτη και επιβάρυνση της σπονδυλικής στήλης.

2. Γυναικείες Τσάντες      
Είναι κοινό μυστικό ότι καμιά γυναίκα δεν θα έχει ποτέ αρκετές τσάντες για να είναι ικανοποιημένη. Κι αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν αμέτρητα σχέδια, φίρμες διαφορετικά στυλ, χρώματα, μεγέθη. Η τσάντα είναι άκρως απαραίτητη σε μια γυναίκα για να έχει μαζί της τα απαραίτητα για τη δουλειά ή τη βόλτα της, αλλά και τα προσωπικά της αντικείμενα. Πέρα από αυτό βέβαια. η τσάντα για τη γυναίκα είναι και αξεσουάρ, απαραίτητο συμπλήρωμα και κομμάτι του ντυσίματός της, του στυλ με το οποίο αποφασίζει να εμφανιστεί. Στοιχείο λοιπόν της αυταρέσκειάς της, ακριβώς όπως ένα όμορφο ρούχο ή παπούτσι. Συγκεκριμένοι και λίγο ''αυστηροί'' κανόνες , άγραφοι, ρυθμίζουν συχνά τις επιλογές τους για το χρώμα, το μέγεθος, την ποιότητα κτλ.

3. Σχολικές Τσάντες
Περνάμε τώρα σε ένα θέμα που αφορά άμεσα και τους γονείς και είναι η επιλογή της κατάλληλης σχολικής τσάντας για το παιδί τους. Οι μικροί πρωταγωνιστές λοιπόν επιθυμούν να επιλέξουν είτε με βάση το χρώμα ή το σχέδιο που τους αρέσει, είτε με κριτήριο τον ή την αγαπημένο ήρωα ή ηρωίδα της τηλεόρασης, του σινεμά ή του κόμικ και του παραμυθιού που έχουν αγαπήσει. Μπλε λοιπόν για τα αγοράκια, με το σπάιντερμαν ή το αυτοκίνητο μακ κουίν, ροζ για τα κοριτσάκια, με τη μπάρμπι ή τη ντόρα την εξερευνήτρια.
Γίνεται εδώ αντιληπτό το ότι σημαντικοί παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν, δεν απασχολούν διόλου τα παιδιά. Μιλάμε βέβαια για τη σωστή ανατομική κατασκευή, το σωστό βάρος και σχεδιασμό για κάθε ηλικία, τα κατάλληλα ευέλικτα λουριά. Το παιδί θα περάσει πολλές ώρες μέσα στη χρονιά νε την τσάντα στην πλάτη του και άρα θα πρέπει αυτή να το ''βολεύει'' στην εφαρμογή της και να μην είναι πολύ μεγάλη για το ύψος του και την ηλικία του. Και η κατάλληλη τοποθέτηση των λουριών είναι πολύ σημαντική.

4. Επώνυμες Τσάντες
Μια επώνυμη τσάντα είναι ο μικρός πόθος όλων των γυναικών. Είναι ελάχιστες εκείνες οι εξαιρέσεις που δεν επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν μια Louis Vuitton ή μια Burberry. Τους δίνει διαφορετικά ''αέρα'' και αυτοπεποίθηση μια τέτοια προσθήκη στη συλλογή τους. Όμως θα πρέπει να είναι προσεκτικές γιατί αυτή ακριβώς η μεγάλη ζήτηση προκαλεί και τους επιτήδειους να δημιουργούν απομιμήσεις. Ένα σημαντικό κομμάτι της έρευνας αγοράς πρέπει να γίνει στην κατεύθυνση να αναγνωρίζουν  τις μικρές και μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα αυθεντικά προϊόντα και τις ''πιστές'' απομιμήσεις της αγοράς. Συγκεντρωθείτε λοιπόν κυρίες και αφουγκραστείτε τις συμβουλές των ειδικών.