Οι τσάντες πλάτης αποτελούν ίσως από τις πιο δημοφιλείς τσάντες της αγοράς τόσο όταν αναφερόμαστε στις γυναικίες τσάντες αλλά και τόσο όταν αναφερόμαστε στις ανδρικές ή παιδικές τσάντες. Αποτελεί το νο1 φετίχ για τις γυναικές καθώς όταν αγοράζουν τις τσάντες τους αρέσκονται σε τσάντες πλάτης. Επίσης και τα παιδιά στο σχολείο αγοράζουν σχολικές τσάντες για να βάζουν τα βιβλία τους. 


Τσάντες τις οποίες όταν αναφερόμαστε στις σχολικές, δεν πρέπει να υπερφορτώνουν καθώς δημιουργούνται προβλήματα στην πλάτη των παιδιών τα οποιά ξεκινούν με πόνους και καταλήγουν σε μακροχρόνιες περιπτώσεις σκολίωσης. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν τσάντες πλάτης, δεν αναφερόμαστε μόνο στους μαθητές αλλά και στους αθλητές που επιλέγουν αθλητικές τσάντες πλάτης ώστε να βάζουν τα εξαρτήματα και τον εξοπλισμό της προπόνησής τους. Αρκετοί είναι μάλιστα και οι ηθοποιοί οι οποίοι επιλέγουν τσάντες πλάτης όπως και ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά των δημοσιογράφων ο οποίος αρέσκετε στο να φορά τσάντες πλάτης συνήθως σε μαύρο χρώμα.

Οι φοιτητές αποτελούν μία κοινωνική ομάδα η οποία φορά τσάντες πλάτης επίσης, ειδικά όταν αυτό γίνεται και τα σαββατοκύριακα, ημέρες δηλαδή όπου οι φοιτητές είναι ελεύθεροι και επιλέγουν να φορέσουν τις τσάντες πλάτης τους και να πάνε για ικ νικ στο ποτάμι ή το δάσος. Στοιχεία τα οποία πρέπει να προσέξετε όταν φοράτε τσάντες πλάτης είναι για να μη σας πληγώνουν, θα πρέπει το λουρί να είναι μαλακό. Αυτό που θα σας βοηθούσε στην τσάντα σας είναι το λουρί να μην είναι πλαστικό αλλάα δερμάτινο ώστε να προφυλάσετε το δέρμα σας από αλλοιώσεις που προκαλούνται από το πλαστικό αλλά και από ερεθισμούς σε κατά τόπους σημεία από το λουρί της τσάντας πλάτης.

Πολλοί πιστεύουν ότι το βάρος της τσάντας είναι αυτό που ως επι το πλείστον δημιουργεί το πρόβλημα στα παιδιά που κουβαλούν στο σχολείο τις σχολικές ή παιδικές τσάντες όμως αυτό που θα πρέπει να προσέξετε σαν γονείς είναι τα παιδιά σας να μην μεταφέρουν άχρηστα ή περιττά αντικείμενα στις τσάντες τους καθώς αυτό είναι κάτι που επιβαρύνει την κατάσταση της τσάντας, βαραίνει τα παιδιά και δημιουργεί πρόβλημα στο σκελετικό τους κατασκεύασμα. Άρα λοιπόν δεν φταίει μόνο η τσάντα ή το υλικό από το οποίο  είναι κατασκευασμένη αλλά και τα πράγματα που έχετε βάλει μέσα. Επίσης αυτό που θα θέλαμε να αναφέρουμε όσον αφορά και τις γυναικίες τσάντες και τις ανδρικές τσάντες, είτε αυτές είναι χειρός είτε είναι βαλίτσες είναι το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά είδη τα οποία θα πρέπει να προτιμάται από άλλα τα οποία είναι με ανατομικό τρόπο κατασκευασμένα και αυτό είναι κάτι πολυ΄βασικό καθώς έτσι αποφέυγονται όσον το δυνατόν περισσότερες ενοχλήσεις.


Ακόμα ένα βασικό σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας όταν φοράτε τσάντες πλατης είναι το ότι θα πρέπει να ρυθμίζεται σωστά το λουρί της τσάντας σας, αυτό είναι κάτι που βοηθά στο καλύτερο κράτημα και οδηγεί σε ανακούφιση από τον πόνο. Επίσης πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι τσάντες που έχουν βοηθητικό οριζόντιο λουράκι πρέπει να το δένεται στη μέση σας γιατί έτσι ενισχύεται το κράτημα της τσάντας και μάλιστα είστε πιο σφιχτά. Τα οριζόντια λουριά τις τσάντας καλό θα ήταν να σφίγκονται σε σημείο που η τσάντα ανεβαίνει στο υψηλότερο σημείο του σώματός σας.

Όλων των ειδών οι τσάντες, είτε πρόκειται για τσάντες χειρός, είτε μιλάμε για τσαντάκια μέσης είτε για τσάντες αποσκευών και ταξιδίου πρέπει να τις φροντίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να της πλένεται και να τις προσέχετε ώστε να βοηθάτε να διατηρούνται σαν να είναι καινούριες, αυτό θα βοηθήσει στη μακροημέρευση της τσάντας σας και μάλιστα το να κολάτε αυτοκόλητα στη βαλίτσα ταξιδίου που κουβαλάτε στις διακοπές σας είναι κάτι το οποίο θα σας δημιουργεί αναμνήσεις τις οποίες ποτέ δε θα θέλετε να ξεχάσετε και θα σας μείνουν για πάντα χαραγμένες κοιτώντας την τσάντα πλάτης ή το βαλιτσάκι ταξιδίου είτε αυτό είναι γυναικεία τσάντα είτε ανδρική!